Telegram Group Search
اروپا به سرعت در حال گرم شدن است

کوپرنیک: آوریل 2024 گرم ترین تاریخ ثبت شده است.
در طی 12 ماه گذشته، دمای جهانی در آوریل 2024 گرمترین دمای جهان بوده است، با میانگین دمای هوای سطحی 15.03 درجه سانتیگراد، 0.67 درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دوره مرجع سی ساله 1991. 2020 و 0.14 درجه سانتی گراد بالاتر از رکورد قبلی آوریل 2016.
کوپرنیک سرویس هواشناسی اتحادیه اروپا، این آنالیز داده ها را منتشرکرد، که مشخص می کند، این یازدهمین ماه متوالی است که بعنوان گرم ترین ماه ثبت شده تاکنون است. آوریل 2024 نیز 1.58 درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین آوریل ماقبل صنعتی (1850-1900) بود.

میانگین دمای اروپا در آوریل 2024، 1.49 درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین آوریل برای دوره 30 ساله 1991-2020 بوده است که آن را به دومین گرم ترین آوریل در تاریخ این قاره تبدیل کرده است.
دمای جهانی سطح دریاها در آوریل 2024، 21.04 درجه سانتیگراد بود که بالاترین مقدار ثبت شده در این ماه است، درست کمتر از 21.07 درجه سانتیگراد ثبت شده در مارس 2024.
آوریل سیزدهمین ماه متوالی بود. که در آن دمای سطح جهانی دریاها بالاترین دمای ثبت شده در آن ماه بود.
به گفته کارلو بوونتمپو، مدیر سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک، "ال نینو در ابتدای سال به اوج خود رسید و دمای سطح دریا در مناطق گرمسیری شرق اقیانوس آرام اکنون به سمت شرایط خنثی باز می گردد."

طبق سرویس هواشناسی اتحادیه اروپا، میانگین دمای جهانی 12 ماه گذشته، از می 2023 تا آوریل 2024، بالاترین دمای ثبت شده تاکنون بوده است، 0.73 درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دوره سی ساله 1991-2020 و 1.61 درجه سانتیگراد. بالاتر از میانگین دوران پیش از صنعتی شدن 1850-1900.

💠اقیانوس های همیشه داغ تر

بر اساس داده های NOAA (اداره ملی اقیانوس شناسی و جو)، آژانس ایالات متحده که با اقیانوس شناسی، فیزیک جو و هواشناسی سروکار دارد، از 13 مارس 2023 هر روز یک رکورد گرما ثبت شده است و این مجموعه همچنان ادامه دارد.

🆔@azambahramiran
فقط ترکیه نیست که جان و خروش ارس را تهدید می‌کند. طالبان حالا با شروع سدسازی تازه برروی هیرمند تامین آب سد دوستی را نیز به شکل جدی تهدید میکند.سد دوستی بیش از ۵۰٪ آب مشهد را تامین میکند و هم اکنون کمتر از۲۰٪مخزن آن پر است. سیاستی خارجی پویا که باید امنیت و منافع را تامین کند اینجا معنا میابد.

🆔@azambahramiran
Forwarded from Dr. AliBeitollahi (Ali Beitollahi)
نهمین کنفرانس بین المللی زلزله پایان یافت، اما باید برای چرایی صندلی های خالی سالن اصلی در افتتاحیه کنفرانس تعمق شود! تاکید می کنم که ریاست، دبیر محترم علمی و کلیه عوامل اجرایی چیزی را در برگزاری باشکوهتر کنفرانس کم نگذاشتند، اینکه در مهمترین رویداد علمی زلزله کشور استقبالی در خور نمی بینیم، شاید بطلبد که عمیقا تفکر کنیم.
بعنوان عضوی کوچک از جامعه کارشناسی علاقمند به موضوع زلزله، صمیمانه از زحمات شبانه روزی و دراز مدت عوامل برگزار کننده SEE9 تشکر می کنم،
جا دارد مسئولین رده بالا، در خصوص انگیزه مند کردن دانشجویان، مهندسان، نخبگان، متخصصان و محققین زلزله کشور برنامه ریزی جدی و بنیادین داشته باشند، بسیار غصه دارد که نخبه هایی با استعداد در حیطه زلزله را به این راحتی با مهاجرت های مستمر به کشورهای دیگر از دست بدهیم.
مقایسه حقوق و دستمزد و معیشت یک متخصص زلزله در ایران با کشورهایی مانند عمان، امارات، عربستان، ترکیه ناراحت کننده است، مهندسین ما بسیار مستعد و توانمند هستند، باید به وضعیت و معیشت و آسایش و آرامش و آینده آنها بسیار جدی و حساس باشیم، اینها سرمایه های واقعی ما هستند.
www.tg-me.com/Dr_AliBeitollahi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
برای روز جهانی مادر. به همه مادران ایرانی.

🆔@azambahramiran
مونتسوری

6 می زادروز تولد یکی از معروفترین معلمین جهان است زنی که ایده و روش او در تعلیم کودکان و مستندات و مشاهدات او از اهمیت روشمند بودن اموزش به کودکان و حق مهم اموزش و بازی برای همه کودکان هنوز جزو مهمترین نامها و روشهای جهان است. ماریا مونتسوری معلم و پزشک ایتالیایی. ماریا مونتسوری برای نخستین زن پزشک ایتالیایی بود و برای توانمند کردن کودکان معلول در ایتالیا تلاش زیادی کرد. او یکی از نخستین معلمینی بود که بازی در را با زیر نظر گرفتن کودکان و توانایی و علاقه آنها را ابداع کرد و برایش از یونسکو جایزه گرفت. قرار گرفتن گروه‌های سنی متفاوت در کنار هم (گروه‌های سنی سه سالانه) و آزادی در انتخاب فعالیت‌های مورد علاقه از بین فعالیت‌های موجود، با حضور راهنما و بازه‌های زمانی فعالیت بدون مداخله مستقیم و با حضور راهنما و والدین و معلم سه ویژگی مهم روش او در اموزش کودکان بود. روش او در نزدیکی کودکان و طبیعت هنوز مورد استفاده بسیاری از معلمین و والدین است.

🆔@azambahramiran
حقوق کارگران مجموعه ای از حقوق بشر در جهان است که کمترین توجه به ان شده است:

این بر اساس آخرین گزارش پروژه داده CIRIGHTS، است که بزرگترین مجموعه داده در مورد حقوق بشر در جهان را مستند کرده است.
این سازمان مجموعه ای از حقوق بشر را که از سال 1981، هر ساله به طور جهانی توسط دولت های 195 کشور به رسمیت شناخته شده است را مورد بررسی قرار داده و نتیجه این تحلیل منتشر شده است.
تجزیه و تحلیل منتشر شده در مجله حقوق بشر نشان داد که کانادا، سوئد، نیوزیلند، نروژ و پرتغال پنج کشوری هستند که حقوق کارگران در آنها بیشتر حمایت می شود، در حالی که ایران، سوریه، کره شمالی، چین و عراق کشورهایی هستند که در آن ها از حقوق کارگران کمترین حمایت وجود دارد و اغلب نقض می شود.
اما فراتر از تفاوت های جغرافیایی، توجه به این نکته مهم است که حقوق اساسی کارگران، از جمله حق تشکیل اتحادیه و چانه زنی جمعی، "همیشه تا حدی در همه کشورهای جهان نقض می شود"، محققان می نویسند: "تحقیقات قبلی نشان می داد که دولت ها در بیشتر موارد از حقوق حداقل دستمزد مناسب، سلامت و ایمنی در محل کار، یا محدودیت های معقول در ساعات کار (از جمله اضافه کاری داوطلبانه) حمایت نمیکنند، مگر اینکه به کارگران اجازه داده شده باشد اتحادیه های کارگری مستقل را آموزش دهند و به طور جمعی چانه زنی کنند. به عبارت دیگر، حق اتحادیه، چانه زنی و اعتصاب، دروازه رسیدن به حقوق دیگر است و اگر از آنها حمایت شود، همه دیگرحقوق کارگران نیز محتمل است که بدست بیایند. اما در سطح جهانی، حقوق دسترسی به سازماندهی رو به کاهش است."
اگرچه به طور کلی کشورهایی که دارای اقتصادهای پیشرفته هستند تمایل بیشتری به حمایت از حقوق کارگران دارند، نابرابری های اقتصادی تقریباً در همه جا افزایش یافته است و جهانی شدن رقابت اقتصادی بین کشورها را افزایش داده است. در نتیجه، دولت‌ها هر کاری که می‌توانند برای جلب لطف شرکت‌های صنعتی بزرگ حتی به بهای تضعیف حقوق کارگران، وقتی که خواسته‌های این دو طرف در تضاد باشد. خواست شرکت‌های چند ملیتی و صنایع و خواست کارگران و نیروهای مولد.

🆔@azambahramiran
گزارش تازه سازمان جهانی هواشناسی در مورد اثر تغییر اقلیم در آسیا

در گزار ش تازه ای که سازمان جهانی آب و هوا منتشر کرده نشان میدهد که چطورشمار سیلها در ایران به علت بارشهای ناگهانی افزایش یافته و دامنه تخریب آنها عمیق و پر هزینه شده است. همینطور نشان میدهد چطور بخشهایی از ایران ویژه تالابها از خشکسالیهای طولانی مدت در رنج هستند. همیمطور طوفانهای شن و گرد و غباری که ایران را نیز مانند دیگر کشورهایی از خاورمیانه تحت تاثیر قرار داده است و باعث بخشی از ان خشکسالیهای طولانی مدت و تغییر کاربری اراضی است.
در این گزارش آمده است که داده ها نشان میدهد چطورتغییرات آب و هوایی با نابرابری های اجتماعی تلاقی می کند. ضروری است که اقدامات و استراتژی های گزارشهای علمی منعکس شود.
بسیاری از کشورهای منطقه, گرم ترین سال خود را در سال 2023 تجربه کردند با رگبارها و سیلابهای شدید، از خشکسالی و موج گرما گرفته تا سیل و طوفان. تغییرات اقلیمی, فراوانی و شدت چنین وقایعی را تشدید کرد و عمیقاً بر آن تأثیر گذاشت.
جوامع، اقتصادها و مهمتر از همه زندگی انسانها را تحت تاثیر قرار میدهد. در سال 2023، در مجموع 79 بلایای مرتبط با رویدادهای مخاطره آمیز هواشناسی در آسیا گزارش شده است.
این رویدادهای مخاطره آمیز گزارش شده منجر به بیش از 2000 تلفات شد که بیش از 60 درصد آنها با سیل و بیش از 15 درصد با طوفان همراه بودند. به طور کلی، بیش از نه میلیون نفر به طور مستقیم تحت تأثیر این حوادث فاجعه بار قرار گرفتند. طوفان ها بیشترین اثر را بر زندگی مردم گذاشتند و بیشترین خسارت اقتصادی را در طول سال 2023 وارد کردند. به طور خاص، سیل ها با اختلاف قابل توجهی عامل اصلی مرگ در حوادث گزارش شده در سال 2023 بودند. در هند، یمن و پاکستان، سیل از رویدادهای مخاطره طبیعی بود که بیشترین تعداد تلفات را به همراه داشت، که نشان دهنده ادامه سطح بالای آسیب پذیری آسیا در برابر رویدادهای حوادث طبیعی، به ویژه سیل است.
🆔@azambahramiran
Audio
ناقوس بلند نابرابری

درمورد فقر و محیط زیست

در جهان امروز فقر تنها به معنای کمبود و نبود پول نیست. اهمیت توانمندی اقتصادی از آنجاست که دسترسی به آموزش و سلامت، دسترسی به غذا و خانه، حتی امکان اثر گذاری در عرصه سیاسی و اجتماعی و فرایندهای مشارکتی شهروندی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.
فقیر بودن امروز به معنای مبارزه مدام با دشمنی است که اغلب نامرئی است و نادیده گرفته می شود. علارغم آنکه گزارش‌های متعدد نشان می‌دهد شکاف و تبعیض اقتصادی چطور در حال تبدیل شدن به یک گسل است این مهم نادیده گرفته می‌شود که یکی از مهمترین تلاش‌های اجتماعی ضروری در مدیریت آسیب‌های زیست محیطی اقدام برای رفع فقر و تبعیض است.
در هر کنفرانس جهانی تغییر اقلیم ومقابله با بیابانزایی و حوزه آب می‌خوانیم که همه یک‌صدا می‌گویند زمان اقدام فرا رسیده است، اما همزمان سالانه میلیون‌ها نفر در کابوس مدام فقر.

➡️https://www.tg-me.com/RadioRood
افزایش اعتراضات به پروژه های انتقال آب

اعتراض به پروژه های #انتقال_آب در ایران وارد مسیر تندی شده است. تنها در دو ماه اخیر اعتراض به پروژه انتقال آب سمیرم از رودخانه ماربر، در روستای سیریک هرمزگان اعتراض به ساخت آب شیرین کن و انتقال آب به اصفهان و حالا در روستاي آرو در دماوند, با خشونت سرکوب شد.
انتقال آب بین حوضه ای و بیرون حوضه تنها تبعات محیط زیستی ندارد. آثار اجتماعی و اقتصادی آن نیز در آسیب به محیط زیست گره خورده است چه برای مقصد و چه برای مبدا. با افزایش چالش آب در ایران بحرانها و تنشهای اجتماعی در پیوند با آب نیز افزایش میابد. انتقال آب از روشهای بسیار ناپایدار است و تحمیل جمعیت یا پروژه های صنعتی بدون جانمایی میتواند فشار زیادی را به جغرافیای هر دوسه انتقال آب تحمیل کند. این همه در حالیست که حتی اولیه ترین روشهای جایگزینهای انتقال مثل تصحیح الگوی مصرف ویژه در بخش کشاورزی، بازچرخانی آب و یا مدیریت سیلاب‌ها هنوز با بی‌توجهی جدی در ایران مواجه است. تنها در یک مثال, قیمت تمام شده آب در ۵ ابر پروژه انتقال آب از دریا به استانهای کویری مرکزی مانند کرمان و اصفهان, که در سال گذشته تامین اعتبار شده ۵تا ۶ برابر قیمت آب تأمینی با روش بازچرخانی است.
فعالین محیط زیست در استان چهار محال بختیاری یکی از مهمترین گروه هایی هستند که در مورد اعتراض به پروژه های انتقال آب سابقه طولانی دارند. تجربه نشان داد که انها چطور تلاش کردند از همه پتانسیلهای قانونی موجود بهره ببرند.
آنها تجربه هایی داشتند از شکایت به نهادهای قضایی, تلاش در هم نظر کردن ذینفعان محلی و حتی ایجاد پل ارتباطی برای گفتگو میان ذینفعان در مبدا و مقصد. این گروه ها پتانسیلهای قانونی مجلس نیز را آزمودند.

توجه به تاریخ اعتراضات به پروژه های انتقال آب و حتی سدسازی در پیوند با بررسی تخصصی و اجتماعی و نگاه ویژه به توسعه ای همگون و عدالت محور میتواند در مجوزهای محیط زیستی پروژه ها( با کاربرد صنعتی یا مسکونی) بسیار مهم است.
پیش بینی تنشهای اجتماعی حول موضوع آب در خاورمیانه در اسناد جهانی ویژه از ۲۰۱۸ با این سو قابل توجه است.

🆔@azambahramiran
تحقیقی جدید و جذاب در هند پیرامون تاثیر تغییر اقلیم

تحقیق تازه ای در هند نشان میدهد که کودکانی که در معرض خطرات آب و هوایی قرار می‌گیرند، بیشتر در معرض کوتاه‌قدی، کمبود وزن هستند و آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به بارداری‌های زود هنگام در دوران نوجوانی دارند.
یک مطالعه داخلی به سفارش وزارت توسعه زنان و کودکان هند نشان می دهد که زنان و کودکان در بیهار، گجرات، اوتار پرادش، ماهاراشترا، مادیا پرادش، آندرا پرادش، بنگال غربی و تلانگانا به ویژه در برابر بلایای مربوط به تغییرات اقلیمی بسیار آسیب پذیر هستند. گزارش نشان میدهد بخشهایی از هند که درگیر تنشهای گرمایی هستند حتی با افزایش خشونت و جرم مواجه بودند و مرگ و میر کارگران در اثر حوادث حین کار در انها رشد معناداری داشته.
فعالین مستقل حقوق بشر و کنشگران برابری خواه در هند معتقد هستند که در حادثه سنجی آسیب‌های تغییر اقلیم و پیامدهای حوادث طبیعی بخش کار خانگی و همینطور تاثیرات درازمدت انسانی و تخریب زیرسازهای توسعه در نظر گرفته نمیشوند و همینطور جریان بازی از اطلاعات و اعداد برای بررسی تاثیر مدیریتهای منطقه‌ ای و تصمیمات نهادهای کوچک و بزرگ کشاورزی و صنعتی بر سرنوشت کودکان و زنان و کارگران به طور کل وجود ندارد.
به گمان من با توجه به بزرگی دایره امار و پراکندگی و تنوع جغرافیایی تحقیق و لایه های شناخته شده دموکراسی در هند این امار و نتایج آن میتواند قابل تعمیم باشد. این تحقیقات نشان داد که چطور افزایش زیرسازهای سلامت و اموزش عمومی میتواند در کاهش این امار و روند تخریبی این فاکتورها موثر باشد. موضوعی که گره میخورد به بحث مهم توانمندسازی زنان و همینطور افزایش زیرسازهای مورد نیاز برای توسعه انسانی مانند آموزش و درمان همگانی.

🆔@azambahramiran
بی قانونی و شنیده نشدن صدای کوچکترین اعتراضات تا کجا؟!
با اسلحه گرم به مردم شلیک کردند که چرا می‌گویید آب آشامیدنی و حیوانات و مزرعه ما که برای خودمان هم کافی نیست را به شهرکی که برایش میلیاردها تومان هزینه کردید و فکر تامین آبش نبودید منتقل نکنید!! یکی دیگر ویلا و استخر و باغ می‌سازد یکی دیگر می‌خرد و میلیاردها سود به جیب دلال و بنیاد مسکن و ... سرازیر می‌شود و یکی دیگر باید آبش را تامین کند و برای اعتراض به این روند آسیب رسان و مخرب تیر بخورد؟!

🆔@azambahramiran
Forwarded from اعظم بهرامی
تولید برق از آب رودخانه های شهری در ایتالیا

این مینی توربین تولید برق در مرکز شهر تورین در یک پارک است.کانالهایی انشعاب داشتند از رودخانه از قرن ۱۵,۱۶ که برای مصرف کشاورزی مورد استفاده قرار میگرفتند و در جنگ جهانی دوم برای بخش صنعتی.
آب درنقاطی از رودخانه شیب وفشار زیادی بعلت تغییر مسیرپیدا می‌کند،هدایت میشود داخل کانالها و بعد از طی ۲۵۰متربه محوطه سیمانی تعبیه شده زیر زمین می‌رسدکه در آن نیروگاه کوچک زیر زمین قرار دارد. باسقوط اب از ارتفاع 5 تا6 متر بر روی توربین انرژی مکانیکی, برق تولید میکند.
برقی که از این روش تولید میشود معادل مصرف تقریبا ۱۰۰۰خانواده ایتالیایی است که برای انرژی آبیاری اتوماتیک و روشنایی فضای پارک و فضای ورزشی داخل پارک از ان استفاده میشود.
برای این اجرای این پروژه حتی یک درخت هم قطع نکردند و مسیر رودخانه هم دستکاری نشدحتی کانالها هم وجود داشتند. تنها مکانیابی دقیق انجام شد به شکلی که تنها با ورود آب از نقطه ای و خروجش از نقطه ای دیگر و وارد شدننش به جریان اصلی مسیر رودخانه انرزی تولید میشود. این پروژه در نقطه های مختلفی از رودخانه های شهری در ایتالیا اجرا شده است.

🆔@azambahramiran
Forwarded from BBCPersian
🔻محسن داوری، فرماندار شهر مشهد گفته است «۱۵۰ خانواده سیل زده در مشهد اسکان یافته اند و حدود ۳۰۰ نفر نیز به صورت انفرادی در مناطق شهری و روستایی به ویژه در روستای سلطان آباد بخش احمدآباد اسکان داده شده‌اند.»

رضا عباسی نیشابوری، سرپرست مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی شب گذشته به خبرگزاری ایرنا گفت که «شمار جانباختگان سیل در این استان هفت نفر» بوده که «از این تعداد پنج نفر مربوط به مشهد و ۲ نفر نیز از روستاهای فریمان هستند».

آقای عباسی همچنین گفته است که سه نفر همچنان مفقود هستند و «تلاش برای امدادرسانی و مشخص شدن وضعیت مفقودان همچنان ادامه دارد.»

بر اساس اعلام هواشناسی خراسان رضوی از روز سه‌شنبه یک سامانه بارشی پرقدرت در این استان فعال شده که این سامانه تا اوایل هفته آینده بارش‌های رگباری همراه با رعد و برق و صاعقه، بارش تگرگ توام با وزش باد شدید و آبگرفتگی، رواناب و سیلاب را در پی دارد.

هواشناسی خراسان رضوی همچنین نسبت به بارش تگرگ، کاهش نسبی دما و امکان اختلال در سیستم حمل و نقل در این استان در این فاصله زمانی هشدار داده است.

عکس از ایرنا
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سیل و بارندگی شدید در استان خراسان رضوی تا صبح پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت دست‌کم هفت کشته بر جای گذاشته و برخی نیز ناپدید شده‌اند.
گفت‌وگو با اعظم بهرامی، پژوهشگر و کنشگر محیط زیست
@iranintltv
2024/05/16 23:14:20
Back to Top
HTML Embed Code: